Astrid den Drijver
Orthomoleculair therapeut
Astrid den Drijver
Orthomoleculair therapeut
Persoonlijke ontdekkingstocht
Voordat ik mijn praktijk voor orthomoleculaire therapie startte, kan ik me niet anders herinneren dan dat ik altijd rommelende darmen heb gehad en vaak naar het toilet moest. Als kind al, ik wist niet beter. Ik vond dat wel vervelend want ik was altijd bang dat iemand mij zou horen, maar legde geen relatie met mijn gezondheid.
Ik was überhaupt niet bezig met mijn gezondheid. Vanaf mijn vroege jeugd tot mijn dertigste was de strijd tegen de kilo’s wat mij dreef, koste wat het kost.
En dat koste inderdaad wat: mijn gezondheid. Twintig jaar lang jojoëde ik heel wat kilo’s eraf en (meer) erbij. Ik had daardoor weinig energie, gewrichtspijn en allerlei andere gezondheidsissues. Een druk leven en een stressvolle baan hielpen hier niet aan mee.
Tegen mijn dertigste vertelde de reumatoloog mij dan ook dat ik mijn pijnklachten maar beter kon gaan onderdrukken door dagelijks pijnstillers te gebruiken.
Tijd voor een andere weg
Pas op het moment dat ik zwanger wilde worden, ging bij mij het roer om en ben ik gestopt met diëten en begonnen met goed voor mezelf zorgen. Toen ben ik stap voor stap mijn voeding en leefstijl gaan aanpassen. Daardoor ging ik me steeds fitter voelen en had minder gewrichtsklachten.
Deze winst in mijn gezondheid triggerde mij om opleidingen op het gebied van voeding te gaan volgen. Zo interessant hoe je zelf je gezondheid kunt beïnvloeden!
Uiteindelijk ben ik gestopt met mijn drukke baan in het commerciële bedrijfsleven en ben ik mijn eigen praktijk voor orthomoleculaire therapie gestart. Ik wilde namelijk dat andere mensen zich ook beter gingen voelen. En zo ontstond mijn praktijknaam: Voel je beter
‘Om nieuwe dingen in je leven toe te laten,
zal je soms eerst oude dingen
los moeten laten.’
‘Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zal je soms eerst oude dingen los moeten laten.’
Meten is weten
Tijdens mijn opleidingen paste ik het geleerde toe op mijzelf. Zo vertelde een ontlasting onderzoek mij dat mijn goede darmbacteriën er magertjes bij zaten. Die waren nog niet bekomen van 20 jaar periodes van overeten en uithongeren.
Een voedselintolerantietest liet daarnaast zien dat mijn immuunsysteem getriggerd werd door veel verschillende voedingsmiddelen. Ook voeding die in principe gezond is, was voor mij op dat moment niet gezond want mijn immuunsysteem reageerde erop. Door deze voeding gedurende langere tijd weg te laten knapte ik steeds meer op.
De meeste voedingsmiddelen gebruik ik inmiddels weer, maar bijvoorbeeld gluten en zuivel eet ik nu nog steeds maar heel incidenteel.
Meer dan voeding
Toch besefte ik steeds meer dat het niet alleen ‘de voeding’ was, maar stressfactoren ook een heel grote rol speelden. Hoe ik mij voel heeft bij mij direct invloed op mijn maag, darmen en ontlasting. Als ik druk, gestrest of nerveus ben dan blaast mijn maag makkelijker op, gaan mijn darmen weer borrelen en plakt de ontlasting weer aan de pot!
Nu ik weet hoe sterk je brein en je darmen met elkaar in verbinding staan via een zenuwbaan, de Nervus Vagus, en elkaar constant signalen sturen, begrijp ik beter wat er in mijn lijf gebeurt. Dat alleen al geeft een stukje rust.
Ik weet voor mezelf inmiddels wat ik nodig heb. Nu ga ik graag samen met jou op zoek naar wat er bij jouw klachten een rol speelt. Wat heb jíj nodig om je beter te gaan voelen? Wellicht tot snel!
Ik wil je graag helpen om je klachten aan te pakken
Wil jij met mij samen je darmklachten te lijf?
Astrid den Drijver
Opleidingen
Voedingsdeskundige en voedingssuppletie adviseur
Diverse opleiders
Basis opleidingen over voeding, gezondheid en voeding- supplementen, en hoe dit te verwerken in een passend advies.
HBO Medische basiskennis
Sonnevelt opleidingen
Basisopleiding met reguliere kennis van de pathologie, fysiologie en psychologie op HBO niveau.
Orthomoleculair epigenetisch therapeut
SOHF
De basis opleiding tot orthomoleculair therapeut. Voeding en voedingssupplementen leren inzetten ter verbetering van biochemische evenwichten en het lichaam begrijpen vanuit evolutionaire ontwikkeling van de mens.
BrainQ
Exendo
BrainQ gaat over de relatie tussen de darmen en de hersenen en de balans van de neurotransmitters. Helpt in kaart brengen in hoeverre de darmklachten voortkomen uit een disbalans in de aansturing vanuit de hersenen.
Specialisatie tot darmtherapeut
RP Sanitas Humanus
Interpretatie van ontlastingsonderzoeken, behandelen van bacteriële, virale en/ of parasitaire disbalans in de darm, herstellen van het immuunsysteem in de darm, de rol van voedselintoleranties en de specifieke aanpak van auto-immuun en ontstekingsprocessen in de darm.
Accent vrouwelijke hormonen
Orthokennis
Verdieping over de rol, invloed en disbalansen in de vrouwelijke hormonen: PMS, overgang etc.
Farmacologie
Evenwijs
Interpretatie van de invloed en mogelijke interactie tussen reguliere medicatie en voeding en voedingssupplementen.
‘Ik dacht dat ik gezond at, maar merkte wel dat ik achter iedere ‘hype’ aanliep. Volgde verschillende diëten, in alle variaties. Fanatiek beginnen en dan weer stoppen omdat het niet vol te houden was of vanwege de neveneffecten (niet meer naar de wc kunnen). Ondanks dat ik, in mijn beleving, gezond at en leefde, had ik toch vaak last van een opgeblazen buik en ’s nachts last van maagzuur. Soms had ik helemaal geen zin in eten, terwijl ik op andere momenten helemaal ‘los’ kon gaan met koekjes en chocolade.
Ik riep de hulp van Astrid in om uit te zoeken welke voeding mij helpt én welke niet. Dat was in het begin wel wennen. Ik focuste me teveel op wat ik niet meer ‘mocht’ en vond het lastig te accepteren dat mijn drukke leven ook een rol speelde in mijn klachten. Maar op een gegeven moment kreeg ik de smaak te pakken. Het opgeblazen gevoel ging weg, geen last meer van maagzuur, boeren en winderigheid werd minder en op de koop toe viel ik een paar kilo af. Een aanrader!’
Met het darmherstelplan kan je gestructureerd je darmklachten aanpakken
Wil je weten hoe het werkt?